Magyarország történelme (1945-1988)

A recski kényszermunkatábor története (1950-1953)

Richter Csaba

Ma, tizenhét esztendővel a rendszerváltás után, még mindig az elmúlt rendszer „átkos” örökségét nyögjük. Bár a többpárti parlamentarizmus győzelme, a szocializmus társadalmi rendszerének lebontása és a piacgazdaság kiépülése a keleti blokk országai közül Magyarországon egyedülálló módon következett be az 1980-90-es évek fordulóján, a kommunista és szocialista diktatúra még napjainkban, a síron túlról is szedi „áldozatait”.


tanulmány letöltése pdf formátumban

www.publikon.hu


Kapcsolódó anyagok

Kovács Tamás: Magyar munkaszolgálatosok Borban
Grünhut Zoltán: Ravensbrück - A nők pokla

Országismertetők

Magyarország

<<< Vissza a tanulmányokhoz
Újdonság
Kosár
A kosár 0 terméket tartalmaz.
Kiemelt ajánlataink
Szilágyi István
Geopolitika
254 oldal
Ára: 2000 Ft

Az elmúlt évtizedekben a közéletben és a közbeszédben, a politikai elemzők és a politikusok, a gazdasági szakértők és a közgazdászok,az újságírók és a hírmagyarázók,a geográfusok és a történészek, a társadalomtudósok és a természettudományok képviselői körében a mindennapos érintkezés során divatossá vált a geopolitika szó használata.
A százé...

Biedermann Zsuzsánna
Genocídium és destabilizáció az afrikai nagy tavak régióban
250 oldal
Ára: 2690 Ft

 Amikor a ,,genocídium" szót halljuk, hajlamosak vagyunk arra gondolni, hogy népirtás csak távoli helyeken fordulhat elő. Ilyenkor elfelejtjük, hogy a népirtás gyökerei, az előítéletek és a gyűlölködés, minden társadalomban jelen vannak.

 
Ez a könyv az afrikai Nagy Tavak régió három országában (Burundi, Ruanda, Kongói Demokratikus Köztárs...

Baranyai Nóra
Autonómiatörekvések Kelet-Közép-Európában
184 oldal
Ára: 2590 Ft

 A nyugat-európai területi autonómiák kialakulásáról, fejlődéséről és működéséről számos elemzés készül, jóval szűkebb azonban a kelet-közép-európai térség törekvéseit vizsgáló munkák köre. Jelen kötet négy, a kárpátaljai ruszin, a morvaországi, a székelyföldi, valamint a sziléziai autonómiamozgalom elemzésén keresztül összegzi a kelet-közép...