Könyveink


KOSÁR

db

224 oldal
Ára: 2790 Ft

GANTNER ÁDÁM

A SZOBAPINCÉR

 A modernkori nyugati úri osztály és a hazai cselédség metszéspontja  – áhított luxusba csomagolva – Budapesten, egy feddhetetlen hírű, ötcsillagos szállodában. Napjaink Magyarországának lényegében ismeretlen munkahelyi szegletébe kapunk meghívást egy kőkemény kelet-európai történettel, a rendszerváltás veszteseiről. A regényben csak a nevek fiktívek, mindenki a maga kijózanító igazában jelenik meg. 


Egy budapesti luxusszálloda küszöbén állunk. Kíváncsiskodva lesünk be a Ház küszöbén, lenyűgözve figyeljük a főúri pompát. Tovább időzve azonban elborzadva követjük az újkori munkásosztály megdöbbentő hétköznapjait a szálloda falain belül. Hirtelenjében fájdalmassá lesz a tónus, megváltozik a hangnem, és pillanatok alatt arra eszmélünk, hogy már magunk is az egymás torkát átharapó személyzet bőrébe bújva vívjuk fájdalmas csatáinkat: a kollégáinkkal, a nyugati hatalmasságokkal és a vendégeinkkel szemben.  

De valójában mi történik a csillogó felszín alatt? Kik és miként működtetik ezt a korántsem makulátlan gépezetet, amelyet bár vendéglátásnak hívunk, voltaképpen teljesen más a fő mozgatórugója.

A történet főhőse Giorgio, a negyvenes éveit taposó, munkájába belefáradt szobapincér. Körülötte sorra tűnnek fel a közvetlen munkatársai: a tolvaj felszolgálók, a cselédsorba taszított szobalányok, a homofób, antiszemita szakácsok, a hazai munkaerőt mélyen lenéző nyugati management, és a hotel vonzáskörének járulékos elemei: a prostituáltak és futtatóik. Ebben az ízig-vérig jellegzetes, balkáni viszonyokat megidéző környezetben követhetjük nyomon Giorgio egy évének a történetét, s mire az utolsó lapra érünk, nemcsak a főhősről fogunk radikálisan mást gondolni, de a luxusnak gondolt ötcsillagos szállodák illúzióromboló, hamis világáról is.

<<< Vissza a könyvekhez

Újdonság
Kosár
A kosár 0 terméket tartalmaz.
Kiemelt ajánlataink
Szarka Evelin
A büszke Kuba
244 oldal
Ára: 2990 Ft

Egy alapos és érdekfeszítő kötet a kubai történelemről, a forradalomtól napjainkig.
 
Az elmúlt évtizedekben sok útleírás, riport született Kubáról, erről a különleges és gyönyörű országról. De alig hozzáférhetők magyarul olyan kiadványok, amelyek tudományos alapossággal vizsgálják azt, hogy hogyan alakul a kubai belpolitika, a demográfia, a...

Erdősi Ferenc
A Közel-Kelet közlekedése
645 oldal
Ára: 5000 Ft

Miközben a sajtóban a Közel-Kelet politikai konfliktusairól szóló hírek vannak többségben, a térség minden vonatkozásban létfontosságú közlekedéséről vajmi keveset tudunk.

 
Ezt az adósságot törleszti az első magyar nyelvű könyv, mely részletes ismere-teket ad a közlekedéshálózat geopolitikai/geoökonómiai tényezők által erősen befolyás...

Szarka Evelin
Egység a sokféleségben – A távoli Indonézia közelről
192 oldal
Ára: 2500 Ft

Napjainkban számos útikönyv és színes fotóalbum kalauzolja el Indonézia érintetlen tájaira a kíváncsi felfedezőt és az érdeklődőt, ám a turistáknak mutatott és az általuk megalkotott kép sokszor csak felszínes ismereteket ad erről a többnyire muszlim lakosú délkelet-ázsiai államról. 


Mitől olyan különleges az itt élők által beszélt nyelv? H...