Könyveink


KOSÁR

db

156 oldal
Ára: 2500 Ft

GANTNER PÉTER

MAGYAR DIPLOMATÁK KÜZDELME A PÁRIZSI BÉKEKONFERENCIÁN

 A második világháborúban Magyarország – az első világháborúhoz hasonlóan – újból a rossz, a vesztes oldalon állt. A büntetés nem is maradt el. A győztesek – bár sokan úgy gondolták, hogy egy igazságos világrendet hoznak létre – nagy csalódást okoztak. Saját érdekeik alapján bosszút álltak. Az igazságos világrend helyett a veszteseket megbüntették, a gyengéket megalázták.

Gantner Péter történész a tőle megszokott olvasmányos stílusban vezeti be az érdeklődő olvasókat a párizsi béketárgyalások rejtelmeibe, a delegációt vezető magyar diplomaták, Auer Pál, Kertész István és Szegedy-Maszák Aladár politikai küzdelmeibe. Az említett politikusok nem kerülték el a sorsukat: az 1945-l947-es koalíciós évek több nem kommunista politikusához, diplomatájához hasonlóan kiestek a nép emlékezetéből. Hármójuk együttes párizsi tevékenysége eddig nem került feldolgozásra, pedig példamutatóan küzdöttek Magyarország érdekeiért. 

<<< Vissza a könyvekhez

Újdonság
Kosár
A kosár 0 terméket tartalmaz.
Kiemelt ajánlataink
Szarka Evelin
A büszke Kuba
244 oldal
Ára: 2990 Ft

Egy alapos és érdekfeszítő kötet a kubai történelemről, a forradalomtól napjainkig.
 
Az elmúlt évtizedekben sok útleírás, riport született Kubáról, erről a különleges és gyönyörű országról. De alig hozzáférhetők magyarul olyan kiadványok, amelyek tudományos alapossággal vizsgálják azt, hogy hogyan alakul a kubai belpolitika, a demográfia, a...

Marsai Viktor - Hettyey András
Szomália - állami összeomlás és konszolidáció Afrika Szarván
210 oldal
Ára: 2490 Ft

Szomália kapcsán mindenki hozzászokott a rossz hírekhez. Háború, kalóz-kodás, merényletek, robbantás, államkudarc, lázadók, iszlamisták, a „Nyugat” csődje – ezek azok a fogalmak, amelyeket a legtöbben ehhez a kelet-afrikai országhoz kapcsolnak.

De melyek azok az okok, amelyek ide vezettek, és hogyan élnek az emberek Afrika Szarván? Két fiatal kutató, ...

Szabadi Klaudia
Halj meg, tuszi!
148 oldal
Ára: 1700 Ft

Megbocsátani a megbocsáthatatlant
Húsz évvel ezelőtt, 1994 áprilisában és májusában alig száz nap alatt, közel egymillió embert mészároltak le Ruandában. A mai napig több a kérdés, mint a bizonyosság a történtekkel kapcsolatban. Szinte felfoghatatlan a népirtásban való tömeges részvétel, ahogyan a különös kegyetlenséggel történő végreh...