Magyarország a két világháború korában

Bátor javaslat

K. Farkas Claudia

A Magyarországon 1938-tól megvalósult zsidóellenes törvényhozás1 beindításáért hiba volna a szélsőjobboldali erőkre és mozgalmakra hárítani a felelősséget: a kormányzó Nemzeti Egység Pártja erős, többségi antiszemita hangulatú pártként, többségi parlamenti erejével eleve meghatározta az 1938-ban általa kezdeményezett és kidolgozott javaslat sorsát.


tanulmány letöltése pdf formátumban


<<< Vissza a tanulmányokhoz
Újdonság
Kosár
A kosár 0 terméket tartalmaz.
Kiemelt ajánlataink
Vörös Zoltán
Kínai sakkjátszma - Tengeri kereskedelmi útvonalak és az energiabiztonság geopolitikája
232 oldal
Ára: 2500 Ft

Kína legfőbb tengeri kereskedelmi útvonalának biztonsága és a szállítások zavartalansága a kelet-ázsiai állam egyik fő prioritása. A regionális nagyhatalom energiahordozóktól való függősége évről-évre növekszik, ráadásul kőolajimportjának 80 százaléka egy kockázatos, 12 ezer kilométer hosszú  tengeri útvonalon érkezik.
A hajóút az afrikai partok...

Bebesi György
Birodalom összeomlás előtt
230 oldal
Ára: 2690 Ft

 Annak ellenére, hogy a magyar történetírás nagy érdeklődéssel tanulmányozza a cári Oroszország történelmét, annak a mai napig számos fejezete viszonylag ismeretlen maradt mind a szakmai, mind a nagyközönség előtt. Legújabb könyvében Bebesi György, a magyar történeti ruszisztika elismert szakértője arra tesz kísérletet, hogy ezt a helyzetet orvosolja a XX. szá...

Szarka Evelin
Egység a sokféleségben – A távoli Indonézia közelről
192 oldal
Ára: 2500 Ft

Napjainkban számos útikönyv és színes fotóalbum kalauzolja el Indonézia érintetlen tájaira a kíváncsi felfedezőt és az érdeklődőt, ám a turistáknak mutatott és az általuk megalkotott kép sokszor csak felszínes ismereteket ad erről a többnyire muszlim lakosú délkelet-ázsiai államról. 


Mitől olyan különleges az itt élők által beszélt nyelv? H...