Európai Unió

Rólunk, de még nélkülünk. Magyarország az Európai Parlament plenáris ülésein

Laczkóné Tuka Ágnes

2004. május 1. – ­­korszakhatárhoz érkezett hazánk: történelmé­ben először vált olyan nemzetközi szervezet tagjává, amely keretében szuverenitása meghatározott elemeiről önként le­mondott, és ez a döntés a lakosság és a politikai elit támogatá­sát élvezte. Ma már mi is alakítói vagyunk az állandóan vál­tozó és különleges integrációnak, a transznacionális, kor­mányközi és szubnacionális szintek szimbiózisán alapuló me­chanizmusnak.


tanulmány letöltése pdf formátumban


Országismertetők

Európai Unió

<<< Vissza a tanulmányokhoz
Újdonság
Kosár
A kosár 0 terméket tartalmaz.
Kiemelt ajánlataink
Tarrósy István
Afro-ázsiai dinamikák
240 oldal
Ára: 2690 Ft

 A kötet a nemzetközi és geopolitikai stúdiumok számára hiánypótló műként a 21. század globális rendszerét egyre jelentősebben átjáró, azt meghatározó afro-ázsiai kapcsolatokkal, az afro-ázsiai interkontinentális tér szereplői által keltett dinamikákkal foglalkozik. Az egyes fejezetek az alapvető történelmi áttekintések után a mindennapokban tetten érhető...

Szilágyi István
Geopolitika
254 oldal
Ára: 2000 Ft

Az elmúlt évtizedekben a közéletben és a közbeszédben, a politikai elemzők és a politikusok, a gazdasági szakértők és a közgazdászok,az újságírók és a hírmagyarázók,a geográfusok és a történészek, a társadalomtudósok és a természettudományok képviselői körében a mindennapos érintkezés során divatossá vált a geopolitika szó használata.
A százé...

Nagy Roland - Glied Viktor - Barkóczi Csaba
Nukleáris energia, társadalom és környezettudatosság az Atomvárosban
140 oldal
Ára: 2000 Ft

A paksi atomerőmű kapcsán 2014-ben bejelentett bővítési döntés újra a nukleáris energia felhasználására, a biztonság és finanszírozás kérdéseire irányította a hazai közvélemény figyelmét. A bővítés körülményei nyomán kialakuló politikai viták hátterében kevéssé ismert történelmi, szociológiai és gazdasági folyamatok húzódnak.

Paks, ez ...