Könyveink


KOSÁR

db

173 oldal
Ára: 2790 Ft

BAJUSZ KLÁRA - NÉMETH BALÁZS

FELNŐTTOKTATÁSI FELFOGÁSOK A 20. SZÁZADBAN

A magyar neveléstudományi szakirodalom hiánypótló kötetét tartja kezében az Olvasó. A szöveggyűjteményben felsorakoznak a 20. század andragógiai szakirodalmának legnevesebb külföldi szerzői, közülük több először olvasható magyar nyelven. A szemelvényeken keresztül kronológiai sorrendben bontakoznak ki azok a nézetek, melyek a felnőttoktatás-elmélet 20. századi fejlődési ívét rajzolják meg. A szerkesztők szándéka szerint a szemelvény-gyűjtemény a 2012-es évben a magyar andragógia meghatározó gondolkodóinak írásaival egészül ki.

Bajusz Klára PhD Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztés Kar Andragógia Intézetének docense. Elsődleges kutatási területe az iskolarendszerű felnőttoktatás, a felnőttek iskoláinak intézményi struktúrája, valamint a második esély társadalmi vonatkozásainak vizsgálata.

Németh Balázs PhD a Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztés Kar Andragógia Intézet docense. Kutatási területe az európai felnőttoktatás intézményesülésének fejlődéstörténete, az Európai Unió felnőtt- és egész életen át tartó tanulási politikájának és az összehasonlító felnőttoktatás trendjeinek vizsgálata.

A kötetről recenzió olvasható a Felnőttoktatási Szemlében.

<<< Vissza a könyvekhez

Újdonság
Kosár
A kosár 0 terméket tartalmaz.
Kiemelt ajánlataink
Turóczi Ildikó
Varázslatok, járványok, missziók
149 oldal
Ára: 2300 Ft

Az Afrikát célzó segítés/segítség etikai, erkölcsi dimenziói az Afrika-kutatás, ezen belül pedig az orvosi antropológia és szociológiai, a tényfeltáró újságírás érdekes és figyelmet érdemlő fejezeteit is jelentik. Jelen kötet a terepmu...

Maxwell Deyes
Springs Pilgrim
152 oldal
Ára: 2000 Ft

This is the first book by Maxwell Deyes, adapted from one of his journals into a travelogue. After completing El Camino de Santiago in 2009, he continued walking across Europe, eventually leading him onto the Hungarian Pilgrims Way in March 2012.
The Hungarian Camino is not yet as well established or developed as the Spanish El Camino. This is perhaps why it can be a more interesting an...

Tarrósy István - Glied Viktor - Keserű Dávid (szerk.)
Új népvánorlás - Migráció a 21. században Afrika és Európa között
294 oldal
Ára: 590 Ft

A 21. század egyik legnagyobb globális kihívása a migráció, a tömeges vándorlás. Ez nem meglepő, hiszen napjainkban 230 millió ember „járja az utakat” vagy hagyja el otthonát egy jobb élet reményében.
Az Afrikából induló migrációs hullámok elsődleges állomása Európa. Egységes európai bevándorlási politikáról még nem beszélhetünk, a tagállamok ...