Könyveink


KOSÁR

db

144 oldal
Ára: 700 Ft

WILHELM ZOLTÁN - KISGYÖRGY PÉTER - DÉRI IVÁN

NEPÁL

Nepált úgy is nevezik, a "Himalája országa". Ennek a csodaszép ázsiai államnak azonban jelentős területei vannak a Hindusztáni-alföldön is.
"Királyság a felhők felett" szokták még mondani, ugyanakkor az ország már egy ideje köztársaság és a király sem a felhők felett csücsült a trónján, hanem a mindössze 1300 méteres magasságban elhelyezkedő Kathmanduban, vagyis jobbára a felhők alatt.
A "hindu királyság", vagy az "élő istennő országa" megjelölés is idejétmúlt, mivel a legutóbbi idők eseményei egyértelműen szekularizálták az államot.

Nepál földrajzának, történelmének és politikai rendszerének bemutatását a szerzők által készített ábrák és fotók színesítik.

Utazzon velünk és ismerje meg ezt a kivételes országot!

A KÖTET A KIADÓNÁL ELFOGYOTT, KERESSE A KÖTETET AZ ALEXANDRA KÖNYVESBOLTOKBAN!

<<< Vissza a könyvekhez

Újdonság
Kosár
A kosár 0 terméket tartalmaz.
Kiemelt ajánlataink
Szabó Gábor
A globális igazságosság perspektívái és határai
214 oldal
Ára: 2690 Ft

Tartozunk-e bármilyen mértékű felelősséggel egymásért a családunkon, szeretteinken, barátainkon, honfitársainkon túl? Globális szinten mindazokért, akik a bolygónkon laknak, vagy lakni fognak? Az 1970-es évektől kezdve fokozatosan vált a politikai, etikai gondolkodás megkerülhetetlen problémájává a globális igazságosság kérdése. Napjainkban szinte minden, a nemzetk...

Szabó István
A mérhetetlen önkormányzati vagyon
158 oldal
Ára: 2400 Ft

A helyi önkormányzatok költségvetési szektoron kívüli szervezetek útján történő feladatellátása akkor is fontos marad, ha a túlzott decentralizáció ingája most a túlzott központosítás felé tart éppen. A kismonográfia célja, hogy ráirányítsa a figyelmet az önkormányzati gazdálkodás költségvetésen kívüli szegmensére, ezen belül is az önkormányzati tulajdo...

Turóczi Ildikó
Boszorkányok, sámánok, varázslók
208 oldal
Ára: 2300 Ft

 Hogy mit jelent egy álom, hogyan lép a vágy a megvalósítás útjára, talán soha nem tudom meg, ha el nem indulok Kamerunba. De megtettem, és Esuföld törzsi királyságában találtam magam, ahol:

- lehet a bőröd színe bármilyen, ha egy másik kontinensről érkezel, akkor fehér ember a neved,
- Godwin még nem tudja, hogy mi a birtoklevél haszna...