Könyveink


KOSÁR

db

148 oldal
Ára: 2000 Ft

DETRICH LÁSZLÓ

IFJÚKOROM A KISTARCSAI MUNKATÁBORBAN

Detrich László lebilincselően izgalmas visszaemlékezése Magyarország 20. századi történelmének legsötétebb időszakába kalauzol el bennünket. Az örök lázadó fiatalt már 13 évesen megvádolták, hogy kézigránátot dobott szovjet katonákra, később pedig folyamatossá váltak összeütközései a kommunista hatóságokkal. 1950-ben, 18 éves korában disszidálás közben elfogták, börtönbe, majd a kistarcsai internálótáborba szállították, ahonnan csak Sztálin halálát követően, betegen szabadult. Letartóztatása után több mint négy évig volt az államvédelmi szervek fogságában.

A kötetben a fogságban szerzett tapasztalatairól, a korszak cinizmusáról, a végtelen kiszolgáltatottságról mesél és bizonyságot tesz az mellett, hogy az ember sosem veszítheti el emberségét és a reményt.

„Izgalmas, sodró lendületű, de elgondolkodtató is egyben. Ezt a regényt minden honfitársunknak el kellene olvasnia.”

<<< Vissza a könyvekhez

Újdonság
Kosár
A kosár 0 terméket tartalmaz.
Kiemelt ajánlataink
Pap Norbert
Hungary, the Balkans and the Mediterranean
210 oldal
Ára: 3290 Ft

Throughout Hungarian history the Balkans has always been an ineludible reference point and seemingly this will remain so.
The land stretching from the current borders of Hungary to the former border of the Hungarian Kingdom features an intricate spatial texture which bears the marks of our former political, economic and social aspirations creating the most important reference space for u...

Glied Viktor
A halványtól a mélyzöldig - A globális környezetvédelmi mozgalom negyed százada
198 oldal
Ára: 2200 Ft

A globális ökológiai problémák és a klímaváltozás következményei mára mindenki számára érzékelhetővé váltak. Immáron több mint negyven éve feltűnt egy új, sokszínű társadalmi mozgalom, amely több-kevesebb sikerrel veszi fel a küzdelmet a környezetszennyezés és a fenntarthatatlan gazdasági folyamatok, valamint az azokat mozgató szereplők ellen. 

...

Klemensits Péter
Páncélos háború Észak-Afrikában (1940–1943)
200 oldal
Ára: 2400 Ft

A háborús hadszínterek közül mindig is az észak-afrikai volt a legkülönlegesebb, különösen az európaiak számára. Az ókori titkok, a hatalmas ismeretlen, a kietlen sivatagok, a kutatók és a hadtörténet rajongók figyelmét is felkeltették az évek során, korántsem véletlenül. A második világháború során olyan parancsnokok szereztek maguknak hírnevet ezen a hadszínt...