Könyveink


KOSÁR

db

282 oldal
Ára: 3000 Ft

ERDŐSI FERENC

A KÖZELEDŐ TÁVOL-KELET

Kelet- és Délkelet-Ázsia súlya a világgazdaságban megállíthatatlanul növekszik. A globális gazdaság első számú erőközpontjává előlépő Távol-Keletnek Észak-Amerika után a második legnagyobb kereskedelmi partnere Európa. Erdősi Ferenc könyve azt vizsgálja, hogy milyen természeti, gazdasági, politikai és logisztikai feltételei vannak a Távol-Kelet és Európa közötti árukereskedelemmel kapcsolatos szállításoknak a különféle hagyományos és korunkban kibontakozó – jelentőségükben változó – útvonalakon.

Magyarország külgazdasági stratégiájában is megkülönböztetett figyelmet kap a Távol-Kelet, export- és importpiacként egyaránt. Hazánk számára nem közömbös, hogy a jövőben mely útvonalakon biztosítható a költség és megbízhatóság szempontjából legkedvezőbb szállítás. A kötet a Nyugat-Európa/ EU–Távol-Kelet viszonylatú infrastruktúrák és áruáramlás értékelő elemzése mellett felvázolja a transzeurázsiai szárazföldi és kombinált (tengeri/szárazföldi) útvonalakhoz való csatlakozásának lehetséges irányait, valamint módjait is.

Erdősi Ferenc a földrajztudomány doktora, az MTA KRTK RKI tudományos tanácsadója, számos testület és bizottság tagja, több elismerés mellett 2004-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét is megkapta. Fő kutatási területe a közlekedés és a távközlés földrajza, mintegy háromszáz publikációja, közöttük 12 önálló könyve és egyetemi jegyzete, 3 társszerzős könyve és 11 idegen nyelvű publikációja van. A Publikon Kiadónál 2011-ben megjelent az Afrika közlekedése című könyve.

<<< Vissza a könyvekhez

Újdonság
Kosár
A kosár 0 terméket tartalmaz.
Kiemelt ajánlataink
Szarka Evelin
A büszke Kuba
244 oldal
Ára: 2990 Ft

Egy alapos és érdekfeszítő kötet a kubai történelemről, a forradalomtól napjainkig.
 
Az elmúlt évtizedekben sok útleírás, riport született Kubáról, erről a különleges és gyönyörű országról. De alig hozzáférhetők magyarul olyan kiadványok, amelyek tudományos alapossággal vizsgálják azt, hogy hogyan alakul a kubai belpolitika, a demográfia, a...

AFRIKA TANULMÁNYOK
AFRIKA TANULMÁNYOK X/3.
78 oldal
Ára: 695 Ft

Fókuszban

Wamachinga: az árusok népe a tanzániai nagyvárosokban 
 
Afrika ma
A japán-afrikai kapcsolatok újabb fejezete: a VI. TICAD vállalásai

Afrika tegnap
Tömeges nemi erőszak Ruandában a népirtás alatt

Afrikai z...

Turóczi Ildikó
Boszorkányok, sámánok, varázslók
208 oldal
Ára: 2300 Ft

 Hogy mit jelent egy álom, hogyan lép a vágy a megvalósítás útjára, talán soha nem tudom meg, ha el nem indulok Kamerunba. De megtettem, és Esuföld törzsi királyságában találtam magam, ahol:

- lehet a bőröd színe bármilyen, ha egy másik kontinensről érkezel, akkor fehér ember a neved,
- Godwin még nem tudja, hogy mi a birtoklevél haszna...