Könyveink


KOSÁR

db

156 oldal
Ára: 2400 Ft

CSERESNYÉS FERENC

POLITIKAI SZÍNTEREK

A képviseleti demokrácia az elmúlt évtizedekig nemzetállami keretben gondolkodott, mert ezzel egy olyan elhatárolt játékteret teremtett, amelyben a politikai problémák és a politikai döntési kompetenciák hatókörei lefedték egymást. A jelenlegi, globalizált világban a politika strukturális és legitimációs hatalomvesztése figyelhető meg. A játékterek, amelyekben a politikai problémák kialakulnak, és ahol a döntések születnek, jelentősen elváltak egymástól. A globalizálódó társadalom és gazdaság szereplőinek egy jó része egyszerűen kimarad a politikai döntés hatóköréből..
A politika mediatizációjának hatásaként a politika végét vizionálja a szakirodalom jelentős része az 1990-es évek eleje óta. A politika mediatizálása a közönséget látszatmegértésre vezeti. A látszatinformált ember úgy véli, hogy a televízió közeli képi hatása miatt első kézből avatják be a körülötte zajló folyamatok titkaiba. Közben nem, vagy alig észleli, hogy a média képi torzításai megváltoztatják politikai véleményét, viszonyát a politikához. Nem csupán a politikai történések átfogóbb megértésére nincs lehetőség, de a politikába való sikeres bekapcsolódás, a demokratikus politikai kultúra kialakulásának a lehetőségei is szűkülnek.
A kötet a politikai terek, kompetenciák és folyamatok modernkori anomáliáit mutatja be a média egyre növekvő véleményformáló szerepének tükrében.

<<< Vissza a könyvekhez

Újdonság
Kosár
A kosár 0 terméket tartalmaz.
Kiemelt ajánlataink
Glied Viktor
A halványtól a mélyzöldig - A globális környezetvédelmi mozgalom negyed százada
198 oldal
Ára: 2200 Ft

A globális ökológiai problémák és a klímaváltozás következményei mára mindenki számára érzékelhetővé váltak. Immáron több mint negyven éve feltűnt egy új, sokszínű társadalmi mozgalom, amely több-kevesebb sikerrel veszi fel a küzdelmet a környezetszennyezés és a fenntarthatatlan gazdasági folyamatok, valamint az azokat mozgató szereplők ellen. 

...

Maxwell Deyes
Springs Pilgrim
152 oldal
Ára: 2000 Ft

This is the first book by Maxwell Deyes, adapted from one of his journals into a travelogue. After completing El Camino de Santiago in 2009, he continued walking across Europe, eventually leading him onto the Hungarian Pilgrims Way in March 2012.
The Hungarian Camino is not yet as well established or developed as the Spanish El Camino. This is perhaps why it can be a more interesting an...

Grünhut Zoltán - Vörös Zoltán
Az átalakuló világrend küszöbén
300 oldal
Ára: 2500 Ft

Henry Kissinger a nagysikerű Diplomácia című monográfiájában azt írta: "Minden évszázadban színre lép egy ország, amely szinte bizonyos természeti törvényszerűségként mind hatalmánál fogva, mind pedig szellemi és erkölcsi indíttatásból saját értékrendjének képére formálja át a nemzetközi rendszer egészét". Az amerikai stratéga úgy véli, a 17. században F...