Migráció

Ki kicsoda a magyar bevándorlásügyben?

Mészáros Attila - Erős Barbara

Évekkel ezelőtt látott napvilágot a „Ki Kicsoda a magyarországi Menekültügyben” című kiadvány összegyűjtve azokat a civil és állami szereplőket, amelyek a menekültügy köré szervezték tevékenységeiket. Jelen gyűjtemény akár e menekültügyi „Ki kicsoda” folytatásának is tekinthető. A problémakör azonban kitágult. Ma hazánkban, Európai Unió-s tagságunknak is köszönhetően, már nem csupán menekültügyet emlegetünk, hanem migrációval vagy bevándorlással kapcsolatos kérdésekkel foglalkozunk, állami, városi vagy kerületi szintű migrációs stratégiákat alkotunk. Az elmúlt évben egy civil kezdeményezés keretében megalakult a magyar „Migráns Hálózat” összefogva azon szervezeteket, amelyek a migrációval vagy a bevándorlásüggyel foglalkoznak. A Hálózat számos tagszervezetét maguk a bevándorlók hozták létre, hogy segítsék a különböző célból hazánkba érkezett külföldieket. Ezen összefogás munkájának egyik eredménye a „Ki kicsoda a Magyar Bevándorlásügyben” című kiadvány, amely a teljesség igénye nélkül igyekszik felsorakoztatni a 2007. évben aktív nemzetközi és magyar állami intézményeket és civil szervezeteket.


tanulmány letöltése pdf formátumban

http://ittvagyunk.eu/htmls/tanulmanyok.html?essayID=79


Kapcsolódó anyagok

Gödri Irén: A környező országokból érkező bevándorlók beilleszkedése Magyarországon
Gödri Irén: Nők és férfiak a migrációs folyamat különböző szakaszaiban
Illés Sándor- Michalkó Gábor: A turizmus és migráció néhány összefüggése Magyarországon

Országismertetők

Magyarország

<<< Vissza a tanulmányokhoz
Újdonság
Kosár
A kosár 0 terméket tartalmaz.
Kiemelt ajánlataink
Glied Viktor
A halványtól a mélyzöldig - A globális környezetvédelmi mozgalom negyed százada
198 oldal
Ára: 2200 Ft

A globális ökológiai problémák és a klímaváltozás következményei mára mindenki számára érzékelhetővé váltak. Immáron több mint negyven éve feltűnt egy új, sokszínű társadalmi mozgalom, amely több-kevesebb sikerrel veszi fel a küzdelmet a környezetszennyezés és a fenntarthatatlan gazdasági folyamatok, valamint az azokat mozgató szereplők ellen. 

...

Szarka Evelin
Egység a sokféleségben – A távoli Indonézia közelről
192 oldal
Ára: 2500 Ft

Napjainkban számos útikönyv és színes fotóalbum kalauzolja el Indonézia érintetlen tájaira a kíváncsi felfedezőt és az érdeklődőt, ám a turistáknak mutatott és az általuk megalkotott kép sokszor csak felszínes ismereteket ad erről a többnyire muszlim lakosú délkelet-ázsiai államról. 


Mitől olyan különleges az itt élők által beszélt nyelv? H...

Vörös Zoltán
Kínai sakkjátszma - Tengeri kereskedelmi útvonalak és az energiabiztonság geopolitikája
232 oldal
Ára: 2500 Ft

Kína legfőbb tengeri kereskedelmi útvonalának biztonsága és a szállítások zavartalansága a kelet-ázsiai állam egyik fő prioritása. A regionális nagyhatalom energiahordozóktól való függősége évről-évre növekszik, ráadásul kőolajimportjának 80 százaléka egy kockázatos, 12 ezer kilométer hosszú  tengeri útvonalon érkezik.
A hajóút az afrikai partok...