Könyveink


KOSÁR

db

250 oldal
Ára: 490 Ft

GÁLOSI-KOVÁCS BERNADETT

KÖRNYEZETFEJLESZTÉS A KISTÉRSÉGEKBEN

A kistérségek környezetvédelmi tevékenysége, a környezettudatos kistérségfejlesztés, a természetes és épített környezetének védelmét, a lakosság életminőségének, ellátási és környezeti viszonyainak javítását szolgálják.

E feladatot a települési önkormányzatok, kistérségi szereplők tervszerű és összehangolt munkájával, egységes szemléletû környezetvédelmi stratégiájával lehet megvalósítani.

A környezetvédelem megvalósításában a kistérségi szint azért fontos, mert megfelelő nagyságú közösség tud jelentős, környezetre hatást gyakorló beruházásokat, kezdeményezéseket indítani, ugyanakkor kisléptékű, könnyen megfogható és mozdítható ahhoz, hogy emberközpontú, személyes kapcsolatokon alapuló vállalkozások születhessenek meg, és maradjanak életben.

A kötetben a környezet- és területfejlesztés eszköz és intézményrendszerének jellemzői, a kistérségi környezetvédelmi program kidolgozásának alapvető céljai, lépései olvashatóak, illetve egy fiktív kistérség fejlesztési dokumentum esettanulmánya, egy olyan fejlesztési terv-kivonat, amely szinte valamennyi kistérség számára sorvezetőt jelenthet a környezetvédelmi programozás során.

A kötetből részleteket olvashat itt!

<<< Vissza a könyvekhez

Újdonság
Kosár
A kosár 0 terméket tartalmaz.
Kiemelt ajánlataink
Turóczi Ildikó
Boszorkányok, sámánok, varázslók
208 oldal
Ára: 2300 Ft

 Hogy mit jelent egy álom, hogyan lép a vágy a megvalósítás útjára, talán soha nem tudom meg, ha el nem indulok Kamerunba. De megtettem, és Esuföld törzsi királyságában találtam magam, ahol:

- lehet a bőröd színe bármilyen, ha egy másik kontinensről érkezel, akkor fehér ember a neved,
- Godwin még nem tudja, hogy mi a birtoklevél haszna...

Tarrósy István
Afro-ázsiai dinamikák
240 oldal
Ára: 2690 Ft

 A kötet a nemzetközi és geopolitikai stúdiumok számára hiánypótló műként a 21. század globális rendszerét egyre jelentősebben átjáró, azt meghatározó afro-ázsiai kapcsolatokkal, az afro-ázsiai interkontinentális tér szereplői által keltett dinamikákkal foglalkozik. Az egyes fejezetek az alapvető történelmi áttekintések után a mindennapokban tetten érhető...

Pap Norbert
Hungary, the Balkans and the Mediterranean
210 oldal
Ára: 3290 Ft

Throughout Hungarian history the Balkans has always been an ineludible reference point and seemingly this will remain so.
The land stretching from the current borders of Hungary to the former border of the Hungarian Kingdom features an intricate spatial texture which bears the marks of our former political, economic and social aspirations creating the most important reference space for u...