Könyveink


KOSÁR

db

630 oldal
Ára: 690 Ft

KÁKAI LÁSZLÓ (SZERK.)

20 ÉVESEK AZ ÖNKORMÁNYZATOK

A magyar önkormányzati rendszer létrejöttének 20. évfordulója alkalmából 2010. március 19-20-án országos konferencia került megrendezésre a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa program keretében a Politikai Tanulmányok Tanszék és a Pólusok Társadalomtudományi Egyesület szervezésében a Pécsi Tudományegyetemen.

Születésnap, vagy halotti tor? – így hangzik a konferencia és a tanulmánykötet címe. A provokatívnak szánt felütésre hivatkozva talán ideje mérleget vonnunk az önkormányzatok elmúlt húsz évéről. Feltehetjük a kérdést, hogy az önkormányzati rendszer formálódását jellemző trendek milyen irányba mutatnak, van-e okunk ünnepelni, vagy szembe kell nézni azzal, hogy a szisztéma egésze alapvető reformra szorul, ha el akarjuk kerülni a halotti tort. Az 1990-ben megszületett magyar önkormányzati törvény nyomán létrejött önkormányzati rendszer értékelésére nemcsak a kerek évforduló miatt van szükség, hanem azért is, mert ma már nyilvánvaló, hogy a modell tekintetében számtalan vonatkozásban korrekcióra van szükség.

A kötetben a konferencián elhangzott előadásokból készült tanulmányok olvashatók. A szerzők az önkormányzatiság és helyi társadalom viszonyrendszerét járják körül különböző témakörökben:
1. Európai Unió. Központi kormányzat és önkormányzatok viszonya.
2. Önkormányzati szintek, szervezetek.
3. Önkormányzati feladatok, pénzügyek.
4. Helyi politika, helyi társadalom.

A kötetből részleteket olvashat itt!

<<< Vissza a könyvekhez

Újdonság
Kosár
A kosár 0 terméket tartalmaz.
Kiemelt ajánlataink
Ernesto Frers
A Birodalom hóhérainak nyomában
166 oldal
Ára: 2400 Ft

A Harmadik Birodalom hóhérai, a holokauszt végrehajtói és akik megbosszulták az áldozatokat.

Auschwitz, Treblinka, Mauthausen… Helyszínek, nevek, melyek örökre bevésődtek közös emlékezetünkbe. Férfiakat, nőket és gyermekeket hurcoltak el otthonaikból, zsúfolták őket marhavagonokba, és szállították különböző megsemmisítő táborokba. Már nem embe...

Biedermann Zsuzsánna
Genocídium és destabilizáció az afrikai nagy tavak régióban
250 oldal
Ára: 2690 Ft

 Amikor a ,,genocídium" szót halljuk, hajlamosak vagyunk arra gondolni, hogy népirtás csak távoli helyeken fordulhat elő. Ilyenkor elfelejtjük, hogy a népirtás gyökerei, az előítéletek és a gyűlölködés, minden társadalomban jelen vannak.

 
Ez a könyv az afrikai Nagy Tavak régió három országában (Burundi, Ruanda, Kongói Demokratikus Köztárs...

Szarka Evelin
Egység a sokféleségben – A távoli Indonézia közelről
192 oldal
Ára: 2500 Ft

Napjainkban számos útikönyv és színes fotóalbum kalauzolja el Indonézia érintetlen tájaira a kíváncsi felfedezőt és az érdeklődőt, ám a turistáknak mutatott és az általuk megalkotott kép sokszor csak felszínes ismereteket ad erről a többnyire muszlim lakosú délkelet-ázsiai államról. 


Mitől olyan különleges az itt élők által beszélt nyelv? H...