Könyveink


KOSÁR

db

201 oldal
Ára: 1500 Ft

SZERK. GLIED VIKTOR - TARRÓSY ISTVÁN

GLOBÁLIS BIZTONSÁGI KIHÍVÁSOK, NATO SZEREPVÁLLALÁSOK ÉS KÖZÉP-EURÓPA

2006 tavaszán került megrendezésre a pécsi Európa Házban az a nemzetközi biztonságpolitikai konferencia, amelyen hazai szakértők mellett cseh, szlovák, ukrán, horvát és litván kutatók is előadást tartottak.
A „Globális biztonsági kihívások – NATO szerepvállalások és Közép-Európa” című tanulmánykötet a szimpóziumon résztvevő előadók anyagain kívül a Pécsi Biztonságpolitikai Kutatások Műhely (Európa Centrum Kht.–Pécsi Tudományegyetem Politikai Tanulmányok Tanszéke) egyetemi hallgatóinak és doktoranduszainak tanulmányait tartalmazza.

<<< Vissza a könyvekhez

Újdonság
Kosár
A kosár 0 terméket tartalmaz.
Kiemelt ajánlataink
Tarrósy István - Glied Viktor - Keserű Dávid (szerk.)
Új népvánorlás - Migráció a 21. században Afrika és Európa között
294 oldal
Ára: 590 Ft

A 21. század egyik legnagyobb globális kihívása a migráció, a tömeges vándorlás. Ez nem meglepő, hiszen napjainkban 230 millió ember „járja az utakat” vagy hagyja el otthonát egy jobb élet reményében.
Az Afrikából induló migrációs hullámok elsődleges állomása Európa. Egységes európai bevándorlási politikáról még nem beszélhetünk, a tagállamok ...

Biedermann Zsuzsánna
Genocídium és destabilizáció az afrikai nagy tavak régióban
250 oldal
Ára: 2690 Ft

 Amikor a ,,genocídium" szót halljuk, hajlamosak vagyunk arra gondolni, hogy népirtás csak távoli helyeken fordulhat elő. Ilyenkor elfelejtjük, hogy a népirtás gyökerei, az előítéletek és a gyűlölködés, minden társadalomban jelen vannak.

 
Ez a könyv az afrikai Nagy Tavak régió három országában (Burundi, Ruanda, Kongói Demokratikus Köztárs...

Garth Myers
Afrikai városok
264 oldal
Ára: 2690 Ft

Garth Myers könyve világunk egyik legérdekesebb területére kalauzol el bennünket: a városodás, a városiasodás, az urbánus környezet változásait és az ezek eredményezte problémaegyüttest mutatja be afrikai példákon keresztül. A szerző foglalkozik a fejlődés összetett kérdésével, antropológiával és politikai gazdaságtannal egyaránt, miközben olyan településeket...