Könyveink


KOSÁR

db

146 oldal
Ára: 2600 Ft

GYEKICZKY TAMÁS

JOGUTÓDLÁS A POLGÁRI PERBEN

 A könyv, amit az olvasó a kezében tart, hézagpótló kismonográfia. Témaválasztása és tartalma szorosan kapcsolódik a polgári perrendtartás napjainkban zajló kodifikációjához. 

A kismonográfia kiindulópontja, hogy a polgári perbeli jogutódlás önálló intézmény, alakulását a polgári eljárásjog szabályozza, a magánjogi jogutódláshoz csak közvetetten kapcsolódik. Ennek köszönhetően elemzé-sében nehezen alkalmazhatóak a magánjog szabályai, fogalmai, intézményei. 
A perbeli jogutód a jogelőd perbeli helyzetének összességét veszi át, perbeli jogi pozíciója teljes körű. A perbeli jogutódlás ellentétben a magánjogi jogutódlással, pl. az örökléssel  nem lehet részleges illetőleg korlátozott. Amennyiben nem így lenne, akkor sérülnének a joghoz jutás és a jogvédelem alapvető alkotmányos és perjogi alapelvei, diszkriminatív perbeli állapot alakulna ki.
A könyv a perbeli jogutódlást a jogdogmatika, a bírói gyakorlat valamint a német jogirodalom és németországi jogi szabályozás metszetében tekinti át. Külön kitér a közigazgatási jogalanyok és a közigazgatási perek jogutódlására, bemutatva a közigazgatási perek jogutódlásának önálló, a polgári pertől eltérő viselkedését. 

<<< Vissza a könyvekhez

Újdonság
Kosár
A kosár 0 terméket tartalmaz.
Kiemelt ajánlataink
Turóczi Ildikó
Buen Camino - Jó utat!
152 oldal
Ára: 2000 Ft

A Buen Camino utazás Spanyolországban, 800 kilométeren át, végig a lélek rejtett ösvényein. A testet és lelket egyaránt próbára tevő Út gondolatok és érzések tárháza. Camino, Út, Élet.

Kevés őszintébb, hitelesebb és sodróbb erejű könyvet olvashat manapság az ember önmagáról, a bennünk levő „ismeretlen” Én felé vezető útról, szeretet...

Wilhelm Zoltán
India regionális földrajza
512 oldal
Ára: 5990 Ft

Teljes biztonsággal állíthatjuk, hogy a világ társadalmi szempontból legváltozatosabb – és így az egyik legérdekesebb – állama India. Lakosságának etnikai, nyelvi, vallási, illetve kaszttagolódása olyan heterogenitást eredményez, melyre más országban aligha találunk példát. Mindez együtt jár a hatalmas állam természetföldrajzi adottságaiban meglévő különbsé...

Süle Edit
Logisztika az idő fogságában
Ára: 2400 Ft

A történelem folyamán az embereket mindig is foglalkoztatta az idő. Bár hétköznapi fogalomnak tűnik, mélységeit máig sem sikerült teljes egészében feltárni. Modern világunkban az idő újfajta szerephez jut, mivel gazdasági és társadalmi rendszereink egyre érzékenyebbé válnak rá.

A szerző széleskörű magyar és nemzetközi szakirodalmi áttekintéssel ...