Könyveink


KOSÁR

db

140 oldal
Ára: 2000 Ft

NAGY ROLAND - GLIED VIKTOR - BARKÓCZI CSABA

NUKLEÁRIS ENERGIA, TÁRSADALOM ÉS KÖRNYEZETTUDATOSSÁG AZ ATOMVÁROSBAN

A paksi atomerőmű kapcsán 2014-ben bejelentett bővítési döntés újra a nukleáris energia felhasználására, a biztonság és finanszírozás kérdéseire irányította a hazai közvélemény figyelmét. A bővítés körülményei nyomán kialakuló politikai viták hátterében kevéssé ismert történelmi, szociológiai és gazdasági folyamatok húzódnak.

Paks, ez az egykor alvó kistelepülés mára Magyarország egyik legismertebb városává nőtte ki magát, köszönhetően hazánk történelme legnagyobb ipari beruházásának. Paks és az atomerőmű mára szimbiózisban él egymással, a város minden lakosának van valamilyen kötődése az erőműhöz. A kötet az atomerőmű építése következtében formálódó társadalmi folyamatokkal foglalkozik, sorra véve a kialakult – környezeti, társadalmi, valamint politikai – helyzeteket, továbbá betekintést nyújt a paksi lakosság környezettudatosságának aspektusaiba egy 2013-ban készült helyi közvélemény-kutatás segítségével.

A könyvben szereplő témák mindegyike valamilyen formában kapcsolódik a paksi atomerőműhöz, amely így vonalvezetője a nukleáris energia felhasználása körüli vitának, az atomtemető-ügyeknek, a Paks városában kialakult társadalmi, politikai konfliktusoknak, továbbá a környezet-tudatosság elméleti hátterének és formálódásának.

<<< Vissza a könyvekhez

Újdonság
Kosár
A kosár 0 terméket tartalmaz.
Kiemelt ajánlataink
AFRIKA TANULMÁNYOK
AFRIKA TANULMÁNYOK XIII/1-2.
134 oldal
Ára: 1790 Ft

Kelet-afrikai regionális biztonsági kérdések
Monetáris politikai kihívások a szubszaharai régióban
A nők és a földkérdés Kelet-Afrikában
Női genitális csonkítás: múlt és jelen
Az 1994 előtti médiadiskurzus szerepe a háborús nemi erőszak-cselekményekben

Tarrósy István
Afro-ázsiai dinamikák
240 oldal
Ára: 2690 Ft

 A kötet a nemzetközi és geopolitikai stúdiumok számára hiánypótló műként a 21. század globális rendszerét egyre jelentősebben átjáró, azt meghatározó afro-ázsiai kapcsolatokkal, az afro-ázsiai interkontinentális tér szereplői által keltett dinamikákkal foglalkozik. Az egyes fejezetek az alapvető történelmi áttekintések után a mindennapokban tetten érhető...

Szilágyi István
Geopolitika
254 oldal
Ára: 2000 Ft

Az elmúlt évtizedekben a közéletben és a közbeszédben, a politikai elemzők és a politikusok, a gazdasági szakértők és a közgazdászok,az újságírók és a hírmagyarázók,a geográfusok és a történészek, a társadalomtudósok és a természettudományok képviselői körében a mindennapos érintkezés során divatossá vált a geopolitika szó használata.
A százé...