Könyveink


KOSÁR

db

144 oldal
Ára: 2400 Ft

LŐRE VENDEL

A TUDÁSTŐKE SZEREPE A VÁLLALATI STRATÉGIÁBAN

Az üzleti világban ma már elterjedt nézet szerint az emberi tudás kulcstényezővé vált. Vállalati vezetők erre a tényre gyakran úgy utalnak, hogy „a vállalati vagyon esténként hazamegy”, kiemelve azt az összefüggést, hogy az üzleti versenyelőny egyik legfontosabb forrása az emberekhez köthető tudástőke.
A kötet a tudáserőforrással és annak szervezeti stratégiában betöltött szerepével foglalkozik. A mű szintetizáló szemléletben született, azaz két, egymással versengő vállalati megközelítést egyesít: az erőforrásokra koncentráló és a piaci pozíciókban gondolkodó szemléletet. A könyv, sajátos nézőpontjából fakadóan egyaránt hasznos olvasmány lehet a menedzsment, a tudásgazdaság és a stratégiai menedzsment területén dolgozó kutatóknak, másrészt haszonnal forgathatják azok a vállalati tanácsadók és felsővezetők, akik nem elégszenek meg a mindennapok gyakorlatával, hanem szeretnének egységes szemléletbe illesztve elgondolkodni azon, hogy a szervezetek tudástőke-felhalmozásának milyen hozadékai, illetve milyen veszélyei lehetnek.

<<< Vissza a könyvekhez

Újdonság
Kosár
A kosár 0 terméket tartalmaz.
Kiemelt ajánlataink
Szarka Evelin
Egység a sokféleségben – A távoli Indonézia közelről
192 oldal
Ára: 2500 Ft

Napjainkban számos útikönyv és színes fotóalbum kalauzolja el Indonézia érintetlen tájaira a kíváncsi felfedezőt és az érdeklődőt, ám a turistáknak mutatott és az általuk megalkotott kép sokszor csak felszínes ismereteket ad erről a többnyire muszlim lakosú délkelet-ázsiai államról. 


Mitől olyan különleges az itt élők által beszélt nyelv? H...

Glied Viktor
A halványtól a mélyzöldig - A globális környezetvédelmi mozgalom negyed százada
198 oldal
Ára: 2200 Ft

A globális ökológiai problémák és a klímaváltozás következményei mára mindenki számára érzékelhetővé váltak. Immáron több mint negyven éve feltűnt egy új, sokszínű társadalmi mozgalom, amely több-kevesebb sikerrel veszi fel a küzdelmet a környezetszennyezés és a fenntarthatatlan gazdasági folyamatok, valamint az azokat mozgató szereplők ellen. 

...

Tuka Ágnes - Glied Viktor (szerk.)
Pécs a többszintű kormányzás csapdájában
362 oldal
Ára: 3000 Ft

Pécs egyedülálló lehetőséget kapott 2005. október 19-én, mikor Bozóki András kulturális miniszter bejelentette: a baranyai megyeszékhely lesz 2010-ben Európa Kulturális Fővárosa. A pályázatírás lendülete és a kezdeti dinamizmus a győzelem kihirdetését követően fokozatosan eltűnt, a közös gondolkodás helyét egyre inkább a kapkodás vette át. A program meré...