Könyveink


KOSÁR

db

138 oldal
Ára: 2400 Ft

SÓLYOM ANDREA

MÚLT, JELEN, JÖVŐ, AVAGY A TACIT TUDÁS-TRANSZFER VÁLLALATI DIMENZIÓI

A könyv megírásának szükségességét egy Edwin Landtól – a HP vezetőjétől – származó idézet továbbgondolása erősítette meg bennem. Land szerint a „Polaroid összes tőkéjének 90%-a esténként autóba ül és hazamegy”. Igen, de Land úgy gondolkozott, hogy utána reggel visszaül az autójába és tőkéjének  90%-a újra egy helyen lesz, és elérhetővé válik.
Miután a tudás egy része személyhez köthető, nem dokumentálható, nem verbalizálható, tapasztalatokon alapul, így felmerül a kérdés, hogy ezen tudás megtartása, főleg a kulcspozícióban lévők, illetve más szempontból a vállalat érdekében kulcsfigurának számító munkavállalók esetében milyen új feladatokat jelent a vállalat számára.
A kérdés akkor válik igazán izgalmassá, ha a tervezhető munkaerőmozgások leggyakoribb formáját (elsősorban a nyugdíjazást) megvizsgálva egy olyan folyamatot sikerül rekonstruálni, amely alapján a vállalatok képesek lesznek felkészülni egyéb tervezhető munkaerőmozgás (szülési szabadság, hosszabb idő a leány- vagy anyavállalat külföldi telephelyein) esetén a folyamatos tacit vagy tapasztalati tudás megosztására.
Jelen könyv elsősorban tudományos kutatásokon alapuló olyan gyakorlati módszerek bemutatását tűzte ki célul, amelyek a vállalatvezetők, humán szakemberek és vállalati humánpolitikával foglalkozó kutatók tudástárát bővítik.

<<< Vissza a könyvekhez

Újdonság
Kosár
A kosár 0 terméket tartalmaz.
Kiemelt ajánlataink
Greksza Veronika - Mohay Ágoston
Bevezetés az Európai Unió jogába
106 oldal
Ára: 2000 Ft

Az Európai Unió jogáról számos nagy lélegzetvételű monográfia és többszerzős mű született, melyek elsősorban a jogász alapképzés és a témával mélyebben foglalkozó szakemberek számára készültek. Számos olyan, egyéb felsőoktatási képzésben résztvevő hallgató létezik – a téma iránt érdeklődő laikusokról nem is beszélve –, aki számára az Európai Un...

AFRIKA TANULMÁNYOK
AFRIKA TANULMÁNYOK X/3.
78 oldal
Ára: 695 Ft

Fókuszban

Wamachinga: az árusok népe a tanzániai nagyvárosokban 
 
Afrika ma
A japán-afrikai kapcsolatok újabb fejezete: a VI. TICAD vállalásai

Afrika tegnap
Tömeges nemi erőszak Ruandában a népirtás alatt

Afrikai z...

Tarrósy István - Glied Viktor - Keserű Dávid (szerk.)
Új népvánorlás - Migráció a 21. században Afrika és Európa között
294 oldal
Ára: 590 Ft

A 21. század egyik legnagyobb globális kihívása a migráció, a tömeges vándorlás. Ez nem meglepő, hiszen napjainkban 230 millió ember „járja az utakat” vagy hagyja el otthonát egy jobb élet reményében.
Az Afrikából induló migrációs hullámok elsődleges állomása Európa. Egységes európai bevándorlási politikáról még nem beszélhetünk, a tagállamok ...