Könyveink


KOSÁR

db

144 oldal
Ára: 2400 Ft

LIMPÓK VALÉRIA

ADÓPOLITIKAI ÚTKERESÉS A 21. SZÁZAD ELEJÉN - MŰKÖDŐTŐKE, VERSENYKÉPESSÉG, VÁLSÁGKEZELÉS

A maximális profitjuk elérése érdekében versenyző vállalatokat egymással versengő nemzetállamok igyekeznek „kiszolgálni”, küzdve a munkahely teremtő működő tőkéért és az adóbevételekért. Ezzel párhuzamosan számos országban – köztük Magyarországon is – a fiskális konszolidáció és a kríziskezelés feladatai jelentenek kihívást a kormányok számára. Európában a növekvő munkanélküliség és az elöregedő társadalom veszélyeztetik a jóléti állam szolgáltatásainak fenntartható finanszírozását.
A 21. század eleji világméretű válság az adópolitika szerepét felerősítette, kezelésének egyik eszközévé vált. „Ha azt akarjuk, hogy minden úgy maradjon, ahogy van, mindennek meg kell változnia.” – írta Giuseppe Tomasidi Lampedusa, 20. századi olasz író. A jelenlegi helyzetben ennél sokkal többre van szükség!
A gazdaságpolitikákban világszerte útkeresés figyelhető meg. A különféle útkeresések akár egy új, szociálisan érzékenyebb globális adópolitikai szemlélet kialakulását is eredményezhetik.
E gondolatok jegyében ajánlom könyvemet minden kedves Olvasónak, akit érdekelnek az adópolitika és a gazdasági folyamatok közötti összefüggések.

<<< Vissza a könyvekhez

Újdonság
Kosár
A kosár 0 terméket tartalmaz.
Kiemelt ajánlataink
Turóczi Ildikó
Buen Camino - Jó utat!
152 oldal
Ára: 2000 Ft

A Buen Camino utazás Spanyolországban, 800 kilométeren át, végig a lélek rejtett ösvényein. A testet és lelket egyaránt próbára tevő Út gondolatok és érzések tárháza. Camino, Út, Élet.

Kevés őszintébb, hitelesebb és sodróbb erejű könyvet olvashat manapság az ember önmagáról, a bennünk levő „ismeretlen” Én felé vezető útról, szeretet...

Tarrósy István
Afro-ázsiai dinamikák
240 oldal
Ára: 2690 Ft

 A kötet a nemzetközi és geopolitikai stúdiumok számára hiánypótló műként a 21. század globális rendszerét egyre jelentősebben átjáró, azt meghatározó afro-ázsiai kapcsolatokkal, az afro-ázsiai interkontinentális tér szereplői által keltett dinamikákkal foglalkozik. Az egyes fejezetek az alapvető történelmi áttekintések után a mindennapokban tetten érhető...

Bebesi György
Birodalom összeomlás előtt
230 oldal
Ára: 2690 Ft

 Annak ellenére, hogy a magyar történetírás nagy érdeklődéssel tanulmányozza a cári Oroszország történelmét, annak a mai napig számos fejezete viszonylag ismeretlen maradt mind a szakmai, mind a nagyközönség előtt. Legújabb könyvében Bebesi György, a magyar történeti ruszisztika elismert szakértője arra tesz kísérletet, hogy ezt a helyzetet orvosolja a XX. szá...