Könyveink


KOSÁR

db

162 oldal
Ára: 2400 Ft

PULI EDIT

EGYENRUHA HELYETT EGYÉNISÉG - A SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÁSSZERVEZÉS ÚJ ÚTJA

A hátrányos helyzetű terek szociális szolgáltatásszervezésének napi gyakorlatában dolgozó szakemberek, valamint a helyi döntés-előkészítésben és döntéshozatalban közreműködők jól érzékelik a finanszírozás és a szociális szükségletek feszülő ellentéteit, az önkormányzati rendszerhez kötött szervezési formák egyenruhába bújtatott elvi hatékonyságának esetlegességeit. A monográfia arról szól, hogyan lehetne és kellene figyelembe venni e terek egyéniségeit a szolgáltatásszervezés szabályozásában, tehát szól a jogalkotóhoz is. Célja az, hogy reflektív összefüggéseket tárjon fel a szervezés tényezői között, s leírjon egy alternatív, megújító szemléletű modellt, kifejezetten a Nyugat-dunántúli régió példáján keresztül.

<<< Vissza a könyvekhez

Újdonság
Kosár
A kosár 0 terméket tartalmaz.
Kiemelt ajánlataink
Nagy Roland - Glied Viktor - Barkóczi Csaba
Nukleáris energia, társadalom és környezettudatosság az Atomvárosban
140 oldal
Ára: 2000 Ft

A paksi atomerőmű kapcsán 2014-ben bejelentett bővítési döntés újra a nukleáris energia felhasználására, a biztonság és finanszírozás kérdéseire irányította a hazai közvélemény figyelmét. A bővítés körülményei nyomán kialakuló politikai viták hátterében kevéssé ismert történelmi, szociológiai és gazdasági folyamatok húzódnak.

Paks, ez ...

Baranyai Nóra
Autonómiatörekvések Kelet-Közép-Európában
184 oldal
Ára: 2590 Ft

 A nyugat-európai területi autonómiák kialakulásáról, fejlődéséről és működéséről számos elemzés készül, jóval szűkebb azonban a kelet-közép-európai térség törekvéseit vizsgáló munkák köre. Jelen kötet négy, a kárpátaljai ruszin, a morvaországi, a székelyföldi, valamint a sziléziai autonómiamozgalom elemzésén keresztül összegzi a kelet-közép...

Glied Viktor
A halványtól a mélyzöldig - A globális környezetvédelmi mozgalom negyed százada
198 oldal
Ára: 2200 Ft

A globális ökológiai problémák és a klímaváltozás következményei mára mindenki számára érzékelhetővé váltak. Immáron több mint negyven éve feltűnt egy új, sokszínű társadalmi mozgalom, amely több-kevesebb sikerrel veszi fel a küzdelmet a környezetszennyezés és a fenntarthatatlan gazdasági folyamatok, valamint az azokat mozgató szereplők ellen. 

...