Könyveink


KOSÁR

db

242 oldal
Ára: 2300 Ft

BARCSI TAMÁS

A KIVONULÁS MINT LÁZADÁS

Barcsi Tamás könyve érdekfeszítő nyomozás a modern egyén lehetőségei, értékei, identitása, szabadsága után. Nagyívű áttekintéseiben, érzékeny, sokrétű, szociológiai-irodalmi indíttatású kalandozásának során hőstípusokkal és hőspótlékokkal találkozunk, a siker összetevőiről olvasunk, az értékes létezés esélyét járjuk körül a fogyasztás, a konzumkultúra fogságában, a tömegmédia hipnózisában. Korunkig, napjainkig tereli az olvasót a közösségek, a kultuszok, kultúrák és ellenkultúrák érzékletesen megragadott képzeteivel.
Határozott vonalvezetésű, meggyőző érvelésű gondolatmenetében a rend, a rendszerek logikája bomlik ki, s a lázadás mint kivonulás, a kivonulás mint lázadás képzelt, kipróbált és gyarmatosított útvonalai sejlenek fel. Közérzetünk intelligens lenyomata e könyv, metaforái hatékonyan, hajlékonyan, átfogóan láttatják megalkuvásaink, alkalmazkodásunk, kompromisszumaink, egyeztetéseink, aktivitásunk, különállásunk működésmódját, érzékeltetik azok árát.
A fordulópont Hatvannyolc, annak tükrében, azon túl keresi Barcsi Tamás könyve a morál és az értékes, a jó élet szigeteit. Gazdag kulturális: irodalmi, filmes anyagon, kimunkált gondolatokkal, sokoldalú közelítésben a globalizáció, a tömegmédia hatásainak és elvárásainak kitett ember identitásteremtése zajlik szemünk előtt a fiatal pécsi filozófus kiérlelt, alapos munkájában.

<<< Vissza a könyvekhez

Újdonság
Kosár
A kosár 0 terméket tartalmaz.
Kiemelt ajánlataink
Pap Norbert
Hungary, the Balkans and the Mediterranean
210 oldal
Ára: 3290 Ft

Throughout Hungarian history the Balkans has always been an ineludible reference point and seemingly this will remain so.
The land stretching from the current borders of Hungary to the former border of the Hungarian Kingdom features an intricate spatial texture which bears the marks of our former political, economic and social aspirations creating the most important reference space for u...

Fülöp T. Mariann
A kétszínű Marokkó
280 oldal
Ára: 2900 Ft

„Szerelem volt első látásra. De idővel rájöttem, Marokkó kétszínű. Sokat hazudott nekem. Szinte minden nap becsapott. És volt, hogy meglepett. Pont ezért szerettem. Volt, hogy a fellegekbe repített, volt, hogy a mélybe taszított ez a rejtélyes, kiismerhetetlen, hallatlanul csábító és szeszélyes szerető. Imádni- és gyűlölnivaló egyszerre.”

Marokkóba...

Klemensits Péter
Páncélos háború Észak-Afrikában (1940–1943)
200 oldal
Ára: 2400 Ft

A háborús hadszínterek közül mindig is az észak-afrikai volt a legkülönlegesebb, különösen az európaiak számára. Az ókori titkok, a hatalmas ismeretlen, a kietlen sivatagok, a kutatók és a hadtörténet rajongók figyelmét is felkeltették az évek során, korántsem véletlenül. A második világháború során olyan parancsnokok szereztek maguknak hírnevet ezen a hadszínt...