Könyveink


KOSÁR

db

354 oldal
Ára: 3290 Ft

BESENYŐ JÁNOS

A NYUGAT-SZAHARAI VÁLSÁG

Amikor a Szahara szót halljuk, felrémlik előttünk a Rejtő Jenő, alias P. Howard könyveiből ismert végtelen homoksivatag, ahol a büntetésből vagy éppen szerelemből odakerült idegenlégiósok menetelnek, harcolnak a vad beduin törzsi harcosok ellen és ahol a jó mindig győzedelmeskedik a regény végén.
Nyugat-Szaharáról a legtöbb magyar korábban nem tudta, hogy pontosan merre is helyezkedik el, kik élnek ott, vagy éppen milyen konfliktus sújtja az ott élőket. Az elmúlt évek során a könyv szerzője Dr. Besenyő János őrnagy több tanulmányt, elemzést készített és jelentetett meg a térséggel kapcsolatos eseményekről, amelyeket most egy magyar nyelvű kötetben összegzett. A nyugat-szaharai ENSZ misszióban korábban békefenntartóként szolgálatot teljesítő magyar katonatiszt, könyvében maga is megerősíti a sivatag szépségéről írtakat, emellett bemutatja a területet, annak lakóit, történelmét, kapcsolódását Európához, valamint megosztja velünk az ott szolgáló magyar katonák szokatlan, alkalmanként humoros tapasztalatait, élményeit.
A könyvet színesítik a szerző által készített színes, egyedi fotók. Ennek a könyvnek a végén ugyan nem győznek a jók, de több kérdés is felmerül az olvasóban a 37 éve tartó nyugat-szaharai konfliktussal és az ott folyó békefenntartó művelettel kapcsolatosan, amely további információszerzésre és gondolkodásra késztet.

A KÖTETRŐL RECENZIÓ OLVASHATÓ ITT. 

A KÖTETRŐL TOVÁBBI RECENZIÓ OLVASHATÓ ITT.

<<< Vissza a könyvekhez

Újdonság
Kosár
A kosár 0 terméket tartalmaz.
Kiemelt ajánlataink
Grünhut Zoltán - Vörös Zoltán
Az átalakuló világrend küszöbén
300 oldal
Ára: 2500 Ft

Henry Kissinger a nagysikerű Diplomácia című monográfiájában azt írta: "Minden évszázadban színre lép egy ország, amely szinte bizonyos természeti törvényszerűségként mind hatalmánál fogva, mind pedig szellemi és erkölcsi indíttatásból saját értékrendjének képére formálja át a nemzetközi rendszer egészét". Az amerikai stratéga úgy véli, a 17. században F...

Szarka Evelin
Egység a sokféleségben – A távoli Indonézia közelről
192 oldal
Ára: 2500 Ft

Napjainkban számos útikönyv és színes fotóalbum kalauzolja el Indonézia érintetlen tájaira a kíváncsi felfedezőt és az érdeklődőt, ám a turistáknak mutatott és az általuk megalkotott kép sokszor csak felszínes ismereteket ad erről a többnyire muszlim lakosú délkelet-ázsiai államról. 


Mitől olyan különleges az itt élők által beszélt nyelv? H...

Kazimierz Nowak
Kerékpárral és gyalog a fekete földrészen át
422 oldal
Ára: 3800 Ft

Meseszerű tájakon, festői vízesések mellett, füstölgő vulkánok tövében, a végtelen területet birodalmuknak tudó vadállatok megszámlálhatatlan csapatai közt, sivatagi homokon át, az úttalan szavannákon, a trópusi esőerdő benőtt ösvényein keresztül vezető nyomon halad előre fáradhatatlanul egy magányos utazó. Időnként megáll, felállítja gépét, és fénykép...