Politológia

Szabó Gábor: Szétszakadó világunk

Publikon Kiadó
A globalizáció emberi jogi kockázatai.

 
A felgyorsult globalizáció ellentmondásos hatásai és jövendő iránya korunk legégetőbb kérdései közé tartozik. A kötet szerzője kritikusan, de tárgyszerűen vizsgálja a globalizáció hatását a nemzetközi rendszerre és az egyes társadalmak fejlődésére. Fontos újdonsága a könyvnek, hogy a kérdés morális dimenziójával, kiemelten a globalizációnak az emberi jogok érvényesülésére tett hatásával is foglalkozik. Kerüli az üres moralizálást, inkább megoldásokat keres, érdekes esettanulmányokban mutatva be a mai emberi jogi rezsimek működését. A globalizáció egyfelől megerősíti az emberi jogok egyetemességét, másfelől az általa keltett ellentétek korlátozzák is általános civilizációs vívmányként való érvényesülésüket. A szerző arra keresi a választ, hogy milyen társadalmi-gazdasági és politikai feltételek teremthetik meg az eltérő kultúrájú társadalmakban is az emberi jogi értékek elismerését és megfelelő egyensúlyát.
 
Ha november 30-ig megrendeli a könyvet, a kötettel együtt ingyen megkapja
az Afrika Tanulmányok magazin Sérülékeny államok (2009/3-4.) című számát!


2010. szeptemberétől a boltokban és az internetes árusító helyeken!


MEGRENDELEM!

 
Újdonság
Kosár
A kosár 0 terméket tartalmaz.
Kiemelt ajánlataink
Fülöp T. Mariann
A kétszínű Marokkó
280 oldal
Ára: 2900 Ft

„Szerelem volt első látásra. De idővel rájöttem, Marokkó kétszínű. Sokat hazudott nekem. Szinte minden nap becsapott. És volt, hogy meglepett. Pont ezért szerettem. Volt, hogy a fellegekbe repített, volt, hogy a mélybe taszított ez a rejtélyes, kiismerhetetlen, hallatlanul csábító és szeszélyes szerető. Imádni- és gyűlölnivaló egyszerre.”

Marokkóba...

Turóczi Ildikó
Varázslatok, járványok, missziók
149 oldal
Ára: 2300 Ft

Az Afrikát célzó segítés/segítség etikai, erkölcsi dimenziói az Afrika-kutatás, ezen belül pedig az orvosi antropológia és szociológiai, a tényfeltáró újságírás érdekes és figyelmet érdemlő fejezeteit is jelentik. Jelen kötet a terepmu...

AFRIKA TANULMÁNYOK
AFRIKA TANULMÁNYOK X/3.
78 oldal
Ára: 695 Ft

Fókuszban

Wamachinga: az árusok népe a tanzániai nagyvárosokban 
 
Afrika ma
A japán-afrikai kapcsolatok újabb fejezete: a VI. TICAD vállalásai

Afrika tegnap
Tömeges nemi erőszak Ruandában a népirtás alatt

Afrikai z...