Politológia

Szomáliai terrorista csoportok

Publikon Szerkesztőség
Fegyveresek Afrika szarván

Szervezet neve: Al-Ittihad al-Islami

Története: A kelet-afrikai székhelyű iszlám fundamentalista terrorszervezet legfőbb célja, hogy iszlám köztársasággá alakítsa át Szomáliát, és annak közvetlen környezetét (Kenyát és Etiópiát). A mozgalmat a nyolcvanas évek elején alapították, de csak a kilencvenes évek óta játszik jelentős szerepet – köszönhetően az al-Kaidával kialakított szoros kapcsolatának. Az Al-Ittihad segítette bin Laden embereit Szomáliában, Kenyában és Tanzániában is az amerikai katonák, illetve a követségek elleni merényletek végrehajtásában. Az ezredforduló óta rendkívüli súllyal bír a szerveződés Szomáliában, ahol sikerült kialakítaniuk egy tálib típusú iszlám állam alapjait.

Újdonság
Kosár
A kosár 0 terméket tartalmaz.
Kiemelt ajánlataink
Turóczi Ildikó
Varázslatok, járványok, missziók
149 oldal
Ára: 2300 Ft

Az Afrikát célzó segítés/segítség etikai, erkölcsi dimenziói az Afrika-kutatás, ezen belül pedig az orvosi antropológia és szociológiai, a tényfeltáró újságírás érdekes és figyelmet érdemlő fejezeteit is jelentik. Jelen kötet a terepmu...

Turóczi Ildikó
Boszorkányok, sámánok, varázslók
208 oldal
Ára: 2300 Ft

 Hogy mit jelent egy álom, hogyan lép a vágy a megvalósítás útjára, talán soha nem tudom meg, ha el nem indulok Kamerunba. De megtettem, és Esuföld törzsi királyságában találtam magam, ahol:

- lehet a bőröd színe bármilyen, ha egy másik kontinensről érkezel, akkor fehér ember a neved,
- Godwin még nem tudja, hogy mi a birtoklevél haszna...

Szarka Evelin
Egység a sokféleségben – A távoli Indonézia közelről
192 oldal
Ára: 2500 Ft

Napjainkban számos útikönyv és színes fotóalbum kalauzolja el Indonézia érintetlen tájaira a kíváncsi felfedezőt és az érdeklődőt, ám a turistáknak mutatott és az általuk megalkotott kép sokszor csak felszínes ismereteket ad erről a többnyire muszlim lakosú délkelet-ázsiai államról. 


Mitől olyan különleges az itt élők által beszélt nyelv? H...